Energisamordnare

Energisamordnare och KA

Energisamordnare

Som energisamordnare tar vi en helhetsöversyn

Alla i byggproceduren påverkar den slutliga energiförbrukningen, och som energisamordnare fungerar vi som rådgivare åt beställaren för att redan från start sätta rimliga krav på energianvändning och inneklimat. Vi tar en helhetsöversyn och samordnar energi- och inneklimatfrågor under hela byggprocessen med alla medverkande, från arkitekten och byggaren till VVS- och el-konstruktören.

Vi hittar energieffektiva lösningar

Vi fungerar då som en spindel i nätet, hjälper till att hitta energieffektiva lösningar och ser till att alla energi- och inneklimatrelaterade frågor lyfts fram och inte glöms bort. Som energisamordnare levererar vi också energibalansberäkning och uppföljning med energideklaration enligt ovan. Vi på Elektro-Emanuel kan även vid större projekt bistå som kvalitetsansvarig. Vi innehar behörighet för komplicerad art.

 

“Den grönaste elen är vit
– den kilowattimme som aldrig förbrukats…”

 

Enkla åtgärder kan betyda stor energibesparing

Att spara energi är idag ett måste – både för miljön och plånboken. Vi på Elektro-Emanuel har sedan 2008 aktivt arbetat med att utföra energideklarationer och föreslå energibesparing för våra kunder i Veddige, Varberg, Kungsbacka och Skene.

Vår energiavdelning kan även erbjuda allt från energikartläggningar till förslag på sparåtgärder samt utförande och uppföljning av själva åtgärderna. Möjligheterna till kostnadseffektiva besparingar är stora. Liksom bättre arbetsmiljö och inomhusklimat. Enkla åtgärder kan betyda stora besparingar!

Vår energiavdelning kan erbjuda en helhetslösning

Från besiktning av fastigheten, förslag på sparåtgärder till utförande och uppföljning av själva åtgärderna. Vi har genomfört många projekt för energianalys, energiutredning och energibesparing under åren med goda erfarenheter och resultat från dessa entreprenader.

Vi kan även erbjuda beräkningar för verifiering av nybyggnadskraven enligt BBR kapitel 9.
Energibalansberäkningar och förslag på kostnadseffektiv energibesparing är vi experter på.
Vi utför också energideklarationer som enligt lag måste göras vid nybyggnation eller försäljning.

Kontakta Jarl Nilsson, vår energiexpert på Elektro-Emanuel:
Direktnr: 0340-641457
SMS: 073-2741313
E-post: jalle@elektro-emanuel.se