Nyheter

Tryggt med ny el i gammalt hus med själ…

Tryggt med ny el i gammalt hus med själ…

– Det var värt priset och besväret, tycker familjen om sitt nyrenoverade hus där bland annat all el byttes ut. Fr v Markus Johansson med dottern Stella, 1,5 år, och Pernills Röjgren.

Pernilla och Markus satsade på att renovera istället för att köpa ett nytt hus. Under tre månader genomgick 50-talsvillan i Skällinge en rejäl makeover: – Det var helt klart värt besväret och priset, säger de och pustar ut med fika i det nya köket.

För det omfattande eljobbet anlitades Elektro-Emanuel och bara några veckor tidigare pågick elinstallationen för fullt. Det gamla köket förvandlades till tvättstuga och ett nytt kök började växa fram på andra sidan väggen. Ny kabeldragning pågick i stort sett överallt i hela huset.
– Jag blev ändå imponerad över hur snabbt och smidigt allt gick, säger Markus Johansson. Renoveringstiden var också bestämd utifrån uppsägningstiden för lägenheten de bodde i. Huset var helt enkelt tvunget att bli klart:
– Egentligen är det otroligt lite som krånglat, en jätteviktig sak som underlättat mycket är den dialog och kontakt jag haft med Emil som installerat allt, vi har bollat många idéer och hittat lösningar till allt, fortsätter Markus Johansson. Ett exempel är röret till expansionskärlet som kunnat användas för kabeldragning. Man har också passat på att installera viss automatik, exempelvis för ytterbelysningen. Vissa uttag kan också styras med strömbrytare. Den gamla stilen i huset på 145 kvadratmeter, byggt 1950, har familjen värnat om att behålla.
– Vi har ju fått ett modernt hus med bibehållen själ, säger de. Och det är något Björn Johnsson, arbetsledare på Elektro-Emanuel, också gärna understryker:
– Även gamla hus går att göra elmässigt helt moderna utan allt för stora insatser, det visar ju detta, säger han. I början av november flyttade familjen in och kunde kröna detta med att hänga upp kristallkronan i sitt nygamla hus…