Nyheter

Total makeover av bankens innandöme

Total makeover av bankens innandöme

– Vi är väldigt nöjda, det känns som vi fått mycket för pengarna, säger Markus Nilsson, fastighetsansvarig i det nya konferensrummet.

Total makeover av bankens innandöme

Utanpå är det anrika huset sig likt. Men inuti genomgår Sparbanken i Varberg en total ansiktslyftning. Där också all gammal el byts ut.

– Elektrikerna har haft ett digert jobb att reda ut elsidan, väldigt lite har ju varit uppmärkt, men de har fixat detta och vi har kunnat ha verksamheten igång under tiden, säger Markus Nilsson, nöjd fastighetsansvarig.

Renoveringsprojektet, som startade i augusti 2013, hade då planerats i flera år.

– Vi var tvungna att göra något, allt hade sedan länge lappats och lagats och gått på konstgjord andning, valet var att byta lokaler eller renovera detta, berättar han.

Ombyggnaden, som skett i etapper, har bland annat inneburit att en uteterass förvandlats till inbyggt konferens- och personalutrymme med plats för 250 personer. Här utgörs nu två väggar av en fantastisk glas-mosaik. Glaset prydde tidigare en annan del av banklokalen och utformades efter skisser av kände konstnären Sven X-et Erixson i början av 1960-talet.

– Alla kommenterar ju glasväggarna, det är väldigt roligt att vi kunnat återanvända det på detta sätt, tycker Markus Nilsson.

Totalt handlar den grundliga renoveringen om 5 000 kvadratmeter. Merparten i det gamla bankhuset som nu är avbalkat i två delar. I den ena pågår verksamheten som vanligt medan den andra är en byggarbetsplats.

– Utmaningen har varit att göra jobbet medan banken hela tiden varit i drift, säger Felix Alfredsson Blom, Elektro-Emanuels ledande montör på plats.

Man startade med en lista över alla funktioner som skulle vara i drift. Vilka sedan kunde matas från en provisorisk central.

– Eftersom det inte fanns mycket dokumentation så blev det mycket med att rycka i kablar och lyssna, men nu har vi koll på läget, konstaterar han och kollegan

Jonathan Henricsson.

Satsningen på bankhusets innandöme där ett 90-tal personer jobbar har en budget på 60 miljoner kronor. Och det tycker Markus Nilsson är väl använda slantar:

– Det känns som vi får väldigt mycket för pengarna, säger han.

Före sommarsemestern planeras