Nyheter

Största jobbet startat

Största jobbet startat

De uppfyller storkontraktet. Succesivt ska arbetsstyrkan ökas till omkring 12 elmontörer på reningsverket. På plats nu fr v bakre raden; Anton Ivarsson, Mikael Larsson, Joel Sivedal och Christoffer Höglund. Främre raden; Kalle Paulsson, Anders Andersson, Tobias Selin, Carl Selin och projektledaren Anders Rahmn.

Elektro-Emanuel är nu igång med sitt största projekt någonsin – avloppsreningsverket utanför Borås. Som mest kommer omkring 12 montörer att jobba på avloppsreningsverket Sobacken. – Vi har kommit igång bra och räknar med att vara klara med installationerna framåt årsskiftet, berättar Anders Rahmn, projektledare på Elektro-Emanuel.

Som underentreprenör till Veolia levererar Elektro-Emanuel styr- och reglersystem, ställverk, transformatorer och apparatskåp till reningsverket som ska betjäna hela Borås stad. Liksom kraft och belysning.
– Rent tekniskt är det ju inga direkta nyheter för oss, det är storleken som är ovanlig, många fler människor är inblandande och det är ett väldigt stort område, konstaterar Anders Rahmn. Transformatorer, ställverk, pumpar och mängder av olika givare finns redan på plats. Nu handlar det mesta om att koppla in allt. Till detta krävs mängder av kabel. Drogs kabellängden norrut från Borås skulle den räcka till Strömsund i norra Jämtland, omkring 82 mil…
– Det är ju också väldigt mycket utrustning som ska kopplas in så helt klart går det åt mycket kabel, konstaterar Anders Rahmn. Kontraktet med Veolia om bygget av avloppsreningsverket för Borås Energi & Miljö tecknades hösten 2015. Vilket blev den största ordern någonsin i Elektro-Emanuels historia. Och som bland annat resulterat i många nyanställningar på företaget. Liksom befäst Elektro-Emanuels ledande