Nyheter

Storprojekt på upploppet

Storprojekt på upploppet

– Ett omfattande projekt med en hel del speciella installationer, konstaterar Henrik Vendelstrand, projektledare på Elektro-Emanuel.

Bygget av Kungsbackas nya badhus är inne på upploppet. I april slutbesiktigas kommunens största investering någonsin. Som också är ett av Elektro-Emanuels största projekt genom tiderna:
– Det har krävt många montörer under lång tid, en stor utmaning har varit att få till alla avsättningar för armaturer och annan elutrustning i betongen, säger Henrik Vendelstrand, projektledare på Elektro- Emanuel.

I början av maj planeras portarna slås upp till det 17 meter höga badhuset på över 12 000 kvadratmeter. Med en mängd olika faciliteter i form av bassänger, några med höj- och sänkbara bottnar, vattenrusch- kanor, bubbelpooler, relaxavdelning, gym, kafé med mera. Utanför huset har arbetet med en aktivitetspark samt sporthall påbörjats. Även i dessa projekt utförs installationerna av Elektro-Emanuel.
– Allt blir ett sammanhållet sportområde, konstaterar Jenny Törn, kommunens projektledare för badhusbygget.
– Det har fungerat väldigt fint, vi har inget att klaga på, slutbesiktningen är förstås inte gjord men det ser lovande ut, säger Jenny Törn.

I förhållande till folkmängden är badhuset överdimensionerat och därmed redo för framtiden:
Som mest har ett 10-tal elmontörer jobbat med det stora projektet. Installationerna har förutom elcentraler och ställverk även handlat om exempelvis undervattensbelysning samt den omfattande utrustningen för vattenrening och ventilation.