Nyheter

Storbygge i Varberg till 2021

Storbygge i Varberg till 2021

Elektro-Emanuel installerar elen i landets sjätte största bostadsbygge på Sörse i Varberg där 224 nya lägenheter ska vara klara till 2021.

Nu växer husen upp på Västra Sörse i Varberg. Ett av de största bostadsprojekten någonsin för såväl Elektro-Emanuel som totalentreprenören Tage & Söner:
– Hittills har allt gått enligt planerna, konstaterar Tore Werdelin, nöjd arbetschef på byggföretaget.

Totalt bygger Varbergs Bostads AB 224 nya hyreslägenheter och omkring 300 p-platser i ett underjordiskt garage. Av de 11 huskropparna är än så länge två uppförda på den stora byggarbetsplatsen:
– Nästa år blir den en peak i bygget då sju hus uppförs parallellt i olika skeden, berättar Tore Werdelin. Han räknar då med att dagens arbetsstyrka på 60 personer mer än fördubblas. Vilket förstås också gäller Elektro-Emanuels engagemang i bygget:
– I dag är vi fyra man här men vi kommer absolut att behöva vara fler i olika intensiva perioder, säger Jonathan Henricsson, ledande montör på bygget.
Totalt räknar Elektro-Emanuel med att ha lagt ner mer än 22 000 timmar på bostadsprojektet innan alla husen och det stora parkeringsgaraget försetts med bland annat kraft, belysning och passagesystem. Men redan i maj nästa år är det inflyttning i de två första husen. Därefter sker inflyttningen i etapper där de sista hyresgästerna beräknas kunna ta sin bostad i besittning i januari 2021.
Enligt tidningen Fastighetsvärlden rankas bygget på Sörse som det 6:e största i landet:
– Självklart är det kul att få vara med om ett så stort projekt, både för oss och våra entreprenörer, tycker Tore Werdelin.
Hittills har också allt gått enligt tidplanen och elektrikernas insatser finns inget att anmärka på:
– Vi har jobbat med Elektro-Emanuel tidigare, de är professionella och bra att samarbeta med, det funkar hur bra som helst, konstaterar Tore Werdelin, arbetschef på Tage & Söner.