Nyheter

Sonny säkrar tryggt hotell

Sonny säkrar tryggt hotell

– Det blir ett nytt modernt brandlarm med minst 100 detektorer, säger Sonny Terner som ordnar brandsäkerheten på Hotell Halland.

Hotell Halland i Kungsbacka genomgår en rejäl ansiktslyftning. I renoveringen har Elektro-Emanuel uppdraget att installera nytt brandlarm:
– Det är ett omfattande jobb, det handlar om minst 100 nya detektorer, berättar Sonny Terner som jobbar med projektet.

För ett halvsekel sedan öppnades hotellet i centrala Kungsbacka. En anledning att fira med omgörning förstås men också en nödvändighet menar mångårige hotellägaren Pontus Isacson:
– Hotellrummen har vi gjort tidigare men nu blir också hela entréplanet nytt och delar av källaren, efter 50 år behövdes det, konstaterar han. För Elektro-Emanuels del har det inneburit flytt av brandlarmcentralen och installation av ett modernt adresserbart brandlarmssystem. Trots de omfattande arbetena på nedre plan, med stängd restaurang och bar bland annat, har hotellet ändå kunnat ta emot sina gäster:
– Vi har lyckats tack vare ett jättebra samarbete mellan hantverkarna, gästerna, personalen och fastighetsägaren Aranäs, alla inblandade ska ha ett stort tack, säger Pontus Isacson. Under hans tid har hotellet fördubblat antalet rum till 77. Och den 1 juli kommer en inglasad entré med ett fräscht, nydanat innandöme möta hotellgästerna.