Nyheter

Satsning på ljuset

Satsning på ljuset

Badar i ljus. – Det här genomförde vi bra tillsammans, säger Björn Johnsson, arbetsledare på Elektro-Emanuel, och Peter Johansson, lagerchef på Mantum i Varberg.

Från uttjänta kvicksilverarmaturer till ljusstarka LED. Mantums satsning på modernare armaturer på lagret hade omedelbar effekt: – Som natt och dag, en väldig skillnad, konstaterar Peter Johansson, nöjd lagerchef på Mantum i Varberg.
Det var på försommaren som bytet av de 58 kvicksilverarmaturerna på 400 Watt gjordes mot 58 nya 120W LED-armaturer från STRIHL. Och inte nog med att belysningen blev betydligt bättre, mycket pengar kan även sparas in på driften framöver:
– Vi räknar med att den anläggning vi installerat ska spara 40 000 kWh årligen, berättar Björn Johnsson, arbetsledare på Elektro-Emanuel. Investeringen, som beräknas ha en livslängd på omkring 30 år, väntas vara helt intjänad på åtta till 10 år. Men framförallt är det sin betydligt ljusare arbetsplats personalen märker av mest. På lagret, eller logistikcentret, hanteras hundratals paket dagligen ut och in från de omkring 6 000 pallplatserna.
– Alla är ju jättenöjda med resultatet, ett klart lyft för arbetsmiljön, och det gick dessutom smidigt medan all verksamhet var igång här, konstaterar Peter Johansson. Emil Johansson, som utförde installationen, är också nöjd över hur jobbet kunde genomföras:
– Det flöt ju på väldigt bra, säger han.