Nyheter

Prisas för samarbetet

Prisas för samarbetet

– Oväntat men jätteroligt förstås, våra montörer är ju också i högsta grad delaktiga i detta, kommenterar Björn Johnsson, arbetsledare på Elektro-Emanuel, priset.

När andra företag sa nej till praktikanter under pandemin tog Björn Johnsson, arbetsledare på Elektro-Emanuel, in dubbelt så många. För det prisades han under Varbergsgalan. – Väldigt överraskande och jätteroligt, säger han.

Priset ”Årets samarbete för framtiden” delades ut av Peders Skrivares skola på den digitala galan i februari. Så här lyder motiveringen:
”Elektro-Emanuel har genom Björn Johnsson med stor entusiasm medverkat till utvecklingen på El- och Energiprogrammet, både genom sin medverkan på samtliga programråd där de kommer med konstruktiva råd och idéer, men också på det sätt företaget tar sig an eleverna på praktik och får dem känna sig välkomna. På Elektro-Emanuel får eleverna mycket god utbildning vilket lägger grund för det kommande yrkeslivet som elektriker. Företaget har under pandemin ställt upp på ett fantastiskt sätt för eleverna och säkerställt att de fått sin praktik och kan fullfölja sin utbildning”.
Istället för normalt tre praktikanter tog han emot dubbelt så många ifjol:
– Men det är ju inte bara min förtjänst utan i allra högsta grad våra montörer som tar sig an praktikanterna, säger Björn.
Elektro-Emanuels samarbete med gymnasieskolan har pågått i över 15 år. Björn Johnsson ser detta som en betydelsfull del i jobbet:
– Det är viktigt för branschen att eleverna får en bra utbildning, alla tjänar på det, när vi behöver anställa vet vi vilka de är och de känner oss, säger Björn Johnsson.
Att företag nekade praktik under pandemin har han ändå förståelse för:
– Vissa fick ju ont om jobb, men vi hade rätt mycket att göra även ifjol, säger han.