Nyheter

Prisad partnering i förskoleprojekt

Prisad partnering i förskoleprojekt

Partnering gav schysst stämning. – Det har underlättat mycket och verkligen fungerat bra, säger Hampus Selin, platschef NCC, Jonathan Henricsson, Elektro-Emanuel och Jenni Wennerström, byggprojektledare på Varbergs Fastighets AB.

Snabbare beslut, lättare att lösa problem och göra ändringar liksom bättre sammanhållning på bygget. Partnering prisas av de inblandade i bygget av nya förskolor i Varberg:
– Det har verkligen fungerat bra och blivit en jättefin stämning, säger Jenni Wennerström, byggprojektledare på Varbergs Fastighets AB.

Redan för fem år sedan upphandlades bygget av fem nya förskolor som ett partneringprojekt. Där Elektro-Emanuel blev en av NCC:s entreprenörer. Nu är fjärde förskolebygget med detta koncept på upploppet. En stor byggnad på över 1 800 kvadratmeter i flera plan på Brunnsberg i Varberg där 120 barn ska checka in till hösten. Elektro-Emanuels Jonathan Henricsson har varit inblandad i alla byggena, varav tre i rollen som ledande montör:
– Samma koncept och människor på byggena har gjort att man lärt känna varandra, det har ju betytt väldigt mycket, säger han. Även NCC:s platschef Hampus Selin prisar partnering:
– Kortare ledtider och bra koll på vem som gör vad och när har ju verkligen underlättat, liksom att vi blivit ett gott gäng, säger han. Inte minst har det täta samarbetet mellan olika yrkeskategorier underlättat när det gäller just denna förskola som är både betydligt större och annorlunda utformad än de föregående:
– Det krävs en ju hel del speciallösningar och då underlättar det med ett utvecklat samarbete, säger ledande montören Birol Adem. I augusti är det dags för slutbesiktning av förskolan som döpts till ”Bumerangen”.