Nyheter

Postnord bygger nytt

Postnord bygger nytt

Andreas Svensson är en av Elektro-Emanuels elmontörer på bygget, här tillsammans med RT-byggs platschef Torgny Nilsson.

Postnord samordnar all sin verksamhet i Varberg. Företagscenter på Håsten avvecklas och slås ihop med en logistikterminal i ett stort nybygge på industriområdet. – Vi hoppas att bli både bättre och effektivare, säger Håkan Schiller, produktområdeschef på Postnord.

Det är RT-bygg som är generalentreprenör för bygget, beställt av fastighetsbolaget Vagnen för uthyrning till Postnord. Elektro-Emanuel levererar kraft, belysning, data och brandlarm till den 2 200 kvadratmeter stora lokalen. Härifrån ska brevbärning och paketutkörning börja utgå från i mitten av september:
– Vi har en logistikverksamhet i huset intill men samordnar detta och gör allt till en verksamhet med brev, paket och pall, berättar Håkan Schiller. Dryga 1 000 paket per dag och en stor mängd annan post kommer att hanteras av de omkring 55 medarbetarna i lokalerna. Hittills har två elmontörer varit på plats för installationerna: – Men det kommer vi att behöva trappa upp, allt ska ju vara klart till första september, säger Hasse Thomasson, projektledare på Elektro-Emanuel. För RT-bygg är är knappast Elektro-Emanuel någon helt ny bekantskap:
– Neej, vi har jobbat en hel del ihop tidigare, det brukar gå bra, säger Torgny Nilsson, platschef på bygget där det nu råder full rusch.