Nyheter

Populär krog i ny tappning

Populär krog i ny tappning

Populär krog i ny tappning

Stinas blir restaurang Hattaviken när ägarna till populära Fridas i Kärradal tar över. Och ger stället en rejäl ansiktslyftning med bland annat nytt kök och ny belysning.

– Vi är jättenöjda, det blev exakt som vi planerat, säger krögarna Mikael Henke och Kerstin Hasslöf när portarna slogs upp i början av mars.

Under några veckor dessförinnan hade ett febrilt jobb pågått med att rensa bort gammal el och installera ny. Bland annat installerades ny belysning och nya elmatningar drogs till kökets alla nu blänkande moderna maskiner.

– De har verkligen fått slita, säger Kerstin Hasslöf syftande på de mannar Elektro-Emanuel haft på plats för installationsarbetena.

Det är en stor satsning krögarparet gör tillsammans med Getteröns Småbåtshamn som äger fastigheten:

– Vi lägger allt som vi under 27 år på Fridas jobbat ihop till detta, säger Kerstin Hasslöf.

Liksom populära Stinas på Getterön ska Hattaviken även fortsättningsvis vara en lunchrestaurang. Men med ett breddat utbud till även kvällar och helger:

– Förutom à la carte-servering är detta ju ett bra ställe att hyra in sig och ha kalas på, så det tänker vi erbjuda, fortsätter Kerstin Hasslöf.

Maten, säger hon, ska vara traditionell med lite nya inslag. Allt dock tillagat med svenska, närodlade råvaror.

– Vi gillar ju mat och gör många matresor så det är klart att vi tar med lite influenser hit, fortsätter hon.

Med renoveringen nu klar är siktet inställt på att utveckla verksamheten. Förhoppningen är att också kunna bygga ut restaurangen så småningom:

– Det blir nästa steg, man får ta en sak i taget, säger Kerstin Hasslöf.

Krögarna kommer nu att ha sex heltidsanställda för båda sina krogar och totalt omkring 40 säsongsanställda. Den 2 mars slogs portarna upp i den smakfullt uppfräschade restaurangen på Getterön i Varberg.