Nyheter

Ny satsning i Veddige: Levererar egna ställverk

Ny satsning i Veddige: Levererar egna ställverk

Ställverksbyggare. – Det blir lättare att möta kundernas önskemål, säger projektledaren Lars Börjesson flankerad av ställverksbyggarna Jan Emanuelsson och Kristoffer Lindberg.

Kortare ledtider och skräddarsydda anläggningar. Det är några orsaker till att Elektro-Emanuel nu börjar bygga ställverk i egen regi.
– Vi har både resurser och kapacitet, möjligheterna till totalleveranser blir också större, förklarar projektledaren Lars Börjesson.

På Elektro-Emanuel finns en lång erfarenhet av att bygga apparatskåp. Nu kompletteras detta med att även konstruera och bygga ställverk i den egna verkstaden i Veddige:
– Vi räknar med att i år kunna leverera ett 10-tal ställverk till våra projekt på olika håll, berättar Lars Börjesson.
Två personer sysselsätts med att montera ställverken som dessförinnan även ritas av Elektro-Emanuels konstruktörer:
– Vi har ju byggt något enstaka ställverk tidigare, men i regel har andra leverantörer stått för detta, liksom konstruktionen, fortsätter Lars Börjesson.
Beslutet att börja bygga själva har egentligen drivits fram av marknaden, menar han:
– Det beror ju på att det blivit allt längre leveranstider hos leverantörerna vilket orsakat problem i många av våra projekt, nu får vi en bättre kontroll och snabbhet i hela kedjan, dessutom kan vi lättare möta kundernas önskemål och skräddarsy anläggningarna, säger han.
I Veddige pågår nu monteringen av nya ställverk för fullt, just detta avsett för Älvparken i Kungälv. Samtidigt fortsätter bygget av apparatskåp, ett 30-tal beräknas produceras i år.