Nyheter

”När det går bra för Ludvig Svensson går det bra för Sverige”

”När det går bra för Ludvig Svensson går det bra för Sverige”

Upplyst företag. Mats Thelin och Mikael Gunnarsson, fastighets- respektive elchef på Lundvig Svensson diskuterar belysning med Christer Ingvarsson och Rickard Nilsson, arbetsledare respektive elmontör på Elektro-Emanuel.

Det klassiska uttalandet från dåvarande statsministern Olof Palme i början av 1980-talet håller streck än i dag.

– Javisst, vi är nöjda, liksom med den nya belysningen, konstaterar Mats Thelin och Mikael Gunnarsson, fastighets- respektive elchef på Ludvig Svensson i Kinna. Företaget, som tillverkar klimatväv, gardiner och möbeltyg, har satsat på att byta ut alla lysrör i sina lager mot LED-armaturer.
– Det gör att vi fått en bättre belysning trots färre armaturer till en lägre energikostnad, säger Mikael Gunnarsson. Antalet armaturer har också kunnat minskas med 30 procent i råvarulagret. Och allt är förstås rörelsestyrt.
– Vi är glada över förtroendet att få hjälpa till på det här fantastiska företaget, säger Christer Ingvarsson, arbetsledare på Elektro-Emanuel i Skene. Ludvig Svensson har sedan starten 1887 drivits som ett familjeföretag. I dag har man drygt 200 anställda. Och är världsledande inom produktion av klimatväv, vilket nästan uteslutande går på export, företrädesvis till Holland.