Nyheter

Motorvärmare ut – Laddbox in

Motorvärmare ut – Laddbox in

– Nu möter vi framtiden, säger Pontus Strömqvist på Mantum som med Björn Johnssons hjälp bytt ut motorvärmarna mot laddboxar.

Är motorvärmaren på väg att spela ut sin roll? I alla fall på Mantum i Varberg där nu laddboxar för elbilar intagit dess forna platser.
– Vi vill möta framtiden tillsammans med våra kunder och leverantörer, säger Pontus Strömqvist, IT-ansvarig på transport- och logistikföretaget.
Istället för motorvärmare finns nu en lång rad laddboxar installerade vid kontoret i Varberg. På företaget finns i dag sju elbilar som kan utnyttja boxarna. Men många fler är att vänta tror Pontus Strömqvist:
– Helt klart, både miljömedvetenhet och ekonomi ökar antalet elbilar så det här är en satsning i tiden, fortsätter han. Bilden bekräftas av Bil Sweden som rapporterar en rekordökning av laddbara bilar i år. Under oktober var exempelvis 36 procent av alla nyregistrerade bilar laddbara. I dag finns också flera olika fabrikat av laddboxar på marknaden. Och Easee Charge är ett av dem som nu installerats på Mantum:
– Både när det gäller investering och användarvänlighet landade jag i att detta var bästa alternativet för Mantum, säger Björn Johnsson, arbetsledare i Varberg.