Nyheter

Kreativt eljobb – i anrikt stationshus

Kreativt eljobb – i anrikt stationshus

– Man måste vara både påhittig och känslig, säger Morgan Svensson och Simon Karlsson om jobbet i Hindås anrika stationshus.

Här steg skidturisterna av för 100 år sedan. Nu har Hindås ståtliga alpinspirerade stationshus vigts åt kulturella aktiviteter. Det genomgår också en omfattande upprustning där den gamla stilen hålls intakt:
– Det är ju ett väldigt speciellt jobb för våra entreprenörer, men de gör ett bra jobb, konstaterar Svante Stignor, projektledare på Härryda kommun.

Från Elektro-Emanuel är projektledaren Morgan Svensson och elmontören Simon Karlsson engagerade i upprustningen: – Inte likt något annat vi oftast håller på med, här gäller det att hitta bra och smidiga lösningar för kabelvägar och liknande, konstaterar de. Uppdraget att förse huset med ny kraft och kablage till gamla befintliga armaturer görs i de linoljedoftande lokalerna där några standardlösningar knappast är aktuella. Visserligen är inte huset K-märkt, men enligt Svante Stignor behandlas stationen ändå som sådan:
– Det är förstås en utmaning, men jag tycker det går bra och fortskrider enligt plan, säger han. Framåt sommaren beräknas stationen kunna öppnas. Huset ska då fyllas med en mängd olika kulturella aktiviteter. Allt från bröllop till konserter.