Nyheter

KNX styr i kosmetikafabrik: ”Vi vill värna miljön”

KNX styr i kosmetikafabrik: ”Vi vill värna miljön”

Jens Börjesson, Elektro-Emanuel och Mikael Åkerberg, Dermanord.

Från kulor och krut till kosmetika. Förre yrkesofficeren Mikael Åkerberg driver idag Dermanord tillsammans med hustrun Maria Åkerberg – ett välkänt och exklusivt varumärke i hudvårdskretsar. – Vi växer med 20 procent årligen, så vi har hela tiden behov av att se över och uppdatera våra lokaler, säger han.

Det senaste är en genomgång och modernisering av elsystemet. Bland annat har elcentraler byggts om, belysning bytts ut samt allt försetts med KNX-styrning. Ett arbete som utförts av Elektro-Emanuels Jens Börjesson.
– Vi är ett miljötänkande företag, vi vill gå i takt med tiden och använda oss av de tekniska lösningar som finns för att spara energi, förklarar Mikael Åkerberg som tycker sig ha fått bra hjälp med detta. På industriområdet i Frillesås tillverkas en mängd olika hudvårdsprodukter i skinande blanka, interiört närmast palatsliknande, lokaler. Framförallt saluförs produkterna i Norden, till hudterapeuter och spa-anläggningar. Företaget med 25 anställda omsätter idag 80 miljoner kronor. Och fortsätter växa:
– Vi går i utbyggnadstankar och för en dialog med kommunen, berättar Mikael Åkerberg. Företaget startades av hustrun Maria Åkerberg 1995 och har sin verksamhet i Frillesås sedan snart tio år tillbaka.