Nyheter

Klart eljobb firades bland blommor och blader

Klart eljobb firades bland blommor och blader

Birol Adem, Robin Svensson, Jesper Albrektsson, Filip Davidsson och David Johansson fixade el och belysning när Blomsterlandet byggde ut och rustade upp. (Infälld bild: Montering av armaturer; Birol Adem närmast i bild)

Cidern hälldes upp och röda mattan rullades ut. Så mötte Blomsterlandet i Varberg kunderna när man firade större lokaler och en rejäl uppfräschning av el och belysning.
– Vi har haft en väldigt bra dialog och tillsammans hittat lösningar på problem som ju alltid dyker upp, säger AnnSofi Larsson, glad butikschef i sitt nydanade blomsterrike. Redan vid midsommar började jobbet för Elektro-Emanuel bland blommorna. En ny kassalinje installerades i en intilliggande lokal som tagits över av Blomsterlandet. Det fortsatte sedan med installationer i ett tillbyggt växthus. Totalt handlade det om 360 kvadratmeter butiksyta, utöver den redan befintliga.

– All belysning har gåtts igenom, totalt har ett 100-tal nya armaturer installerats och 400 lysrör som bytts ut i befintliga, vi har också gått igenom elsystemet där centralerna kompletterats med jordfelsbrytare, berättar Björn Johnsson, arbetsledare på Elektro-Emanuel i Varberg. Blomsterbutiken byggdes 1984 och blev ”Blomsterlandet” 2001; en butikskedja med i dag 51 självständiga butiker i hela landet.

– Men med tiden blev vi trångbodda och det var även tungarbetat, satsningen nu ger oss både bättre arbetsmiljö för våra 12 anställda och underlättar för kunderna att hitta i butiken, förklarar Ann-Sofi Larsson. Totalt handlar det om 190 000 kunder som årligen registreras vid kassorna:
– Vi har ju en väldigt trogen kundkrets och hoppas de ska gilla vår nyputsade butik, säger hon. Som mest jobbade fem elektriker med att få allt klart före deadline den första oktober. – Det har varit roligt att ha dem här i butiken, de har ju blivit nästan som en del av oss, tycker butikschefen Ann-Sofi Larsson.