Nyheter

Kamerorna avskräcker

Kamerorna avskräcker

Stopp för tjuvar och vandaler. – Sedan vi fick upp kamerorna har problemen upphört, berättar Bo Nilsson, VD på Frillesås Handelsträdgård, som med hjälp av Elektro-Emanuels Sonny Terner installerat kameraövervakning på företaget.

Ständiga stölder och skadegörelse. Det fick man till slut nog av på Frillesås Handelsträdgård och anlitade Elektro- Emanuel för att installera kameror. – Nu har det lugnat ner sig, sedan vi fick upp kamerorna har det inte hänt igen, säger Bo Nilsson, VD på företaget.

Installationen av övervakningskameror på Frillesås Handelsträdgård är det första stora projekt av denna typ som Elektro-Emanuel utfört. Jobbet har letts av Sonny Terner, specialiserad på området:
– Vi har levererat kameror från Axis, installationen är egentligen väldigt smidig eftersom det är nätverksbaserade kameror, berättar han. Men varken företag eller privatpersoner har rätt att sätta upp övervakningskameror hur som helst. Det krävs tillstånd att kameraövervaka en plats dit allmänheten har tillträde.
– Det är väldigt strikta regler, men vi fick hjälp av Elektro-Emanuel att söka tillstånden, berättar Bo Nilsson. Under flera år har handelsträdgården haft växande problem med stölder och skadegörelse. Diesel har stulits ur tankar, en container med kablar för 40 000 kronor länsades en natt och åtskilliga rutor i de långa växthuslängorna har titt som tätt förvandlats till glaskross.
– Det var det ena efter det andra, väldigt irriterande och jobbigt förutom att det också kostat oss mycket pengar, säger Bo Nilsson. När Elektro-Emanuel i våras installerade fibernät på företaget uppenbarade sig även möjligheten att enklare ordna kameraövervakning. – Hittills har vi installerat fyra kameror för att skydda specifika och utsatta platser, berättar Sonny Terner. Övervakningen och de upplysande skyltarna verkar också ha haft effekt:
– Sedan kamerorna kom upp så har problemen vi hade tidigare försvunnit, säger en nöjd Bo Nilsson, VD på Frillesås Handelsträdgård.