Nyheter

I startgroparna för byggrace

I startgroparna för byggrace

I startgroparna. Fr v Patrik Mellbin, Rasmus Sävås (projektledare), Olle Sörqvist, Affe Afzale (praktikant) och Martin Johansson.

Nu är det rekordsnabba bygget av idrottshallen i Kungsbacka igång. Redan vid årsskiftet ska allt vara klart:
– Planering blir A och O, vi slåss mot tiden, säger Rasmus Sävås, projektledare på Elektro-Emanuel.

Enligt Sven-Erik Bergström, projektledare på Kungsbacka kommun, gör en försening under planeringsstadiet att bygget, med Serneke i spetsen, nu behöver gå på högvarv:
– Men det finns inget som tyder på att tidsplanen nu inte skulle hålla, säger han. Idrottshallen, som egentligen blir två hallar, ligger kloss an mot den nyligen färdigställda simhallen. Den ena är en sedvanlig skolidrottshall medan den andra också får 1000 läktarplatser:
– Det blir hemmaplan för handbollsklubben Aranäs tills vi byggt en ny arena lite längre söderut, säger Sven-Erik Bergström. För Elektro-Emanuel handlar uppdraget om att förse byggnaden med kraft, mestadels hämtad från 1 000 kvadratmeter solceller, och belysning bland annat. Arbetsstyrkan på fyra montörer kommer troligen att behöva fördubblas framöver:
– Utmaningen här är ju att följa tidsplanen så vi inte halkar efter någonstans, men vi är ju beroende av många andra yrkesgrupper här så samordningen blir väldigt viktig, mycket av det får göras på plats, säger Rasmus Sävås.
Han har erfarenhet av många byggen men inget i denna fartfyllda kategori:
– Nej, ett projekt med så kort byggtid har jag inte varit med om tidigare, konstaterar han.
Fastighetsbolaget Nystad äger själva fastigheten som långtidshyrts av Kungsbacka kommun.