Nyheter

Husprojekt på uppväxt

Husprojekt på uppväxt

– Det rullar på rätt bra, tycker Elektro-Emanuels ledande montör Filip Davidsson och platschefen Erik Lindgren på byggföretaget K21.

Ett av Elektro-Emanuels större bostadsprojekt växer nu upp på Krokslätts industriområde i Mölndal. Två av fyra hus är resta och i källaren är Filip Davidsson i full gång med att montera kabelstegar: – Efter detta börjar det invändiga arbetena i lägenheterna, men då ska vi vara fler på plats, berättar han.
Det är entreprenadföretaget K21 som driver bygget. Platschefen Erik Lindgren berättar att ett 65-tal personer, inklusive underentreprenörer, just nu är sysselsatta i byggnationen:
– I mars nästa år kan de första hyresgästerna börja flytta in och de sista framåt jul nästa år, berättar han. Totalt blir det fyra hus på området, åtta till nio våningar höga, med sammanlagt 105 lägenheter i form av bostadsrätter. Vid sidan av de två redan resta husen pågår nu jobbet med att uppföra de två sista. Erik Lindgren tycker att jobbet fortskrider som det ska och är nöjd med hur samarbetet fungerar med alla inblandade:
– Vi träffas en gång i veckan för genomgångar och planering, det tycker jag har fungerat bra, säger han. För Elektro-Emanuels del handlar det om att förse husen och lägenheterna med kraft, belysning och bredband. Även ett transformatorhus ska installeras på området liksom stolpbelysning.
– När det mest intensiva arbetet startar kommer vi att vara en tre, fyra man här på plats, säger Filip Davidsson som jobbat med projektet sedan årsskiftet och är ledande montör för elektrifieringen av bygget.