Nyheter

Framåt för maskiner till bilar

Framåt för maskiner till bilar

– De har gjort ett jättebra jobb här hos oss, säger Claes Törnqvist, VD på Continova flankerad av Axel Fureh och Andreas Martinus, några av Elektro-Emanuels montörer som jobbat med installationerna.

Continova i Kungsbacka växer. Fler kontor, större lager och en stor, skinande utställningshall med maskiner för däck- och bilverkstäder. Installerade av Elektro-Emanuel: – Vi är jättenöjda med jobbena som gjorts här, säger VD:n och delägaren Claes Törnqvist.

Continova grundades i början av 1990-talet av Claes Törnqvists styvfar och har skapat sig en stabil nisch som leverantör av utrustning till landets bil- och däckverkstäder.
–Vi vill vara en komplett leverantör till den branschen, förklarar Claes Törnqvist affärsidén. I den skinande utställningshallen, där även utbildning bedrivs, står maskinerna på rad. Kunderna finns i hela landet inklusive Danmark och Finland.
– Vi har sex montörer som åker runt och installerar utrustningen, berättar Claes Törnqvist. Maskinerna är oftast tillverkade i Italien och tillhörande kategorin högkvalitativa produkter. Men det handlar inte enbart om att sälja produkter. Man hjälper också till med planering vid ny- och ombyggnad av verkstäder för att hitta optimala lösningar på hur olika maskiner ska placeras.
– Man kan säga att vi levererar en komplett lösning utifrån det behov som finns, säger Claes Törnqvist. Elektro-Emanuel har efterhand installerat såväl nya kontor, konferensrum, lager och utställningshall.
– Det har varit jätteintressant att jobba här, tycker Andreas Martinus, en av montörerna som försett Continova med ny el.