Medarbetare berättar

Några frågor till…

Daniel Gustavsson

Ålder: 21
Yrke: Elektriker (tvåårs-montör)
Började på Elektro-Emanuel: 3 oktober 2016
Bor: Kungsbacka
Familj: Mamma och syster
Intressen: Främst styrketräning

 

Varför sökte du dig till Elektro-Emanuel?
– Jag gjorde min praktik här, men när jag sedan tog studenten hade det blivit sämre tider och det fanns inga lediga jobb just då så jag tvingades söka mig till andra ställen.
Var har du arbetat tidigare?
– Först jobbade jag hos Västkust Elteknik i runt nio månader, men de gick i konkurs och hälften av gänget gick då till Westman El i Göteborg där jag också var anställd i nio månader tills jag fick nys om att Elektro-Emanuel sökte mer personal. Då ringde jag direkt.
Vad hände under din första arbetsdag på företaget?
– Det var en introduktionsdag, jag fick utrustning och arbetskläder. Sedan åkte vi till huvudkontoret där jag presenterades för VD:n och flera andra, det kändes väldigt seriöst och bra, det var inget jag varit med om tidigare…
Vilken typ av arbetsuppgifter har du nu?
– Jag är på entrepenadsidan så jobbet är väldigt intressant och varierande. Ena dan drar vi kabel den andra monterar vi armaturer. Ingen dag är den andra sig lik helt enkelt.
Hur är det att arbeta på Elektro-Emanuel?
– Vi är ett väldigt gott gäng med en bra sammahållning. Det tycker jag är väldigt viktigt, så var det inte riktigt på min förra arbetsplats, då gick man till jobbet och gjorde sitt, sen var det inte så mycket mer. Här hittar man på grejer tillsammans och då blir det en stark grupp, och det blir roligt att gå till jobbet…
Har Elektro-Emanuel motsvarat dina förväntningar?
– Ja, absolut. Jag är väldigt nöjd med mitt byte av arbetsgivare, helt klart…
Finns några kurser eller utbildning i sikte för dig?
– Ja, jag ska gå en kurs i att köra lift och sedan även testa mina kunskaper i en provanläggning, det är jäkligt bra att företaget är mån om att man kan saker och får lära sig det man inte kan.


Några frågor till…

Robin Svensson

Ålder: 24
Yrke: Serviceelektriker
Började på Elektro-Emanuel: Mars 2014
Bor: Varberg
Familj: Sambo
Intressen: Resor och ölbryggning. Åker bland annat på öl-mässor för att förkovra sig och få inspiration.

 

Varför sökte du dig till Elektro-Emanuel?
– Jag gick det fyraåriga elprogrammet på PS i Varberg och fick lärlingsanställning på Elektro-Emanuel och det kändes väldigt bra där.
Hade du någon annan arbetsgivare innan?
– Först jobbade jag på Kungsäter El i omkring ett år, men när jag blev varslad därifrån blev det naturligt att söka mig till Elektro-Emanuel.
Kommer du ihåg din första riktiga arbetsdag på Elektro-Emanuel?
– Det var ju ett tag sedan, men jag kände ju en massa folk på firman att heja på efter att ha varit där tidigare, så fick man ju all utrustning man skulle ha sedan bar det av till Varbergs Sparbank som var mitt första jobb. Vilken typ av arbetsuppgifter har du nu?
– Nu går jag på service. Det handlar om jobb hos såväl privatpersoner som företag och industrier. Det kan handla om allt från att bygga en butik eller lägenhet till att byta en lampa. Det är verkligen stor spännvidd på arbetsuppgifterna.
Hur är det att jobba på Elektro-Emanuel?
– Det är en bra arbetsplats, vi har en väldigt bra sammanhållning och kommunikationen är bra med arbetsledare. Och vi har många spännande och roliga jobb. Också jobb med utmaningar.
Har Elektro-Emanuel motsvarat dina förväntningar?
– Ja, de har de gjort. Förutom den gången vi blev varslade här då, då blev man ju lite sur. Då hamnade jag på Midroc ett halvår men som tur var fick vi komma tillbaka hit.
Hur ser du på dina utvecklingsmöjligheter på företaget?
– Vi har en kontinuerlig uppdatering på de kurser vi behöver som elektriker, vi har också fått sådant vi bett om som vi känner att kan behöva, ett exempel är en kurs om arbete på höjd, en fallskyddsutbildning och det var bra. Man vill ju utvecklas och bli så bra som möjligt inom sitt yrke.


Några frågor till…

Ludvig Nordgren

Ålder: 23
Yrke: Elektriker, entreprenad
Började på Elektro-Emanuel:Juni 2012
Bor: Älekulla
Familj: Sambo
Intressen: Träning; cykling och löpning. Jobba i skogen på vintern…

 

Varför sökte du dig till Elektro-Emanuel?
– Jag hade hört mycket bra om Elektro-Emanuel, min pappa har också jobbat på Elektro-Emanuel. Jag sökte och fick jobb där…
Vad gjorde du innan?
– Jag gick treåriga elprogrammet på Marks Gymnasium och direkt efter det så började jag lärlingsåret på Elektro-Emanuel.
Kommer du ihåg din första riktiga arbetsdag på Elektro-Emanuel?
– Jaa, på fredag eftermiddag åkte jag till huvudkontoret och träffa Lars Börjesson, fick utrustning och så. På måndag började jag och då åkte jag och Carl Selin upp till Tanum för installera två ekolod, det var den allra första arbetsdan. I mitten av veckan åkte vi tillbaka, på torsdag den veckan tog jag studenten och på måndag var jag tillbaka på jobbet, till att börja med i Varberg…
Vilken typ av arbetsuppgifter har du nu?
– Jag går för det mesta på entreprenader, det har blivit mycket reningsverk, det jobbar jag på just nu också. Det har blivit väldigt lite belysning, mer kabelstegar, apparatskåp och sådant…
Hur är det att jobba på Elektro-Emanuel?
– Bra. Det är ju ganska svårt att definiera, men det är goa kollegor och ganska roliga jobb med. Trots att det är ett stort företag och vissa saker kan vara tungrodda tycker jag ändå det är ganska nära till beslut.
Har Elektro-Emanuel motsvarat dina förväntningar?
– Ja, absolut. Det har väl nästan varit över förväntan…
Hur ser du på dina utvecklingsmöjligheter på företaget?
– De är bra, jag känner att jag utvecklats mycket under de här åren. Och det finns väl också en hel del mer att hämta om man säger så. Man kan ju alltid bli bättre som elektriker, jag tycker också att det har gått att få den vidareutbildning man velat ha.