Nyheter

Firmans första elbil drivs av solens strålar

Firmans första elbil drivs av solens strålar

– Känns fantastiskt kul att kunna komma med en elbil till bygget, tycker Tobias Segerström som basar på filialen i Kungsbacka.

Elektro-Emanuel har tagit sin första elbil i drift. Placerad i Kungsbacka hämtar den dessutom sin energi till ”tanken” direkt från solcellerna på taket!
– Bilen ska användas för transport av personal till olika projekt, det känns kul att kunna komma med elbil till bygget, tycker Tobias Segerström, filialchef i Kungsbacka.

Bilen, av märket Hyundai, rullar nu med montörer till och från ett bostadsbygge i Krokslätt. Oftast rattas den av Filip Davidsson som är närmast lyrisk över dess egenskaper:
– En fantastisk bil, bra utrustad, helt knäpptyst och lätt att köra – bara att gasa och bromsa, säger Filip som brukar behöva ladda den ungefär var tredje dag. Beroende på körstil är aktionsradien på elbilen uppåt 28 mil på en laddning. En laddstolpe för två bilar har installerats vid filialen i Kungsbacka. I garaget monteras också tre laddboxar nu upp. En liknande satsning ska nu också göras vid huvudkontoret i Veddige:
– Efterfrågan på laddmöjligheter kommer att öka både hos oss och våra kunder, Naturvårdsverket bidrar ju också med viss del till investeringen via ”klimatklivet”, konstaterar Anders Emanuelsson, VD på Elektro-Emanuel. Tanken är att succesivt förnya fordonsflottan med elbilar på företaget:
– De blir ju hela tiden bättre och den sträcka man kan köra på en laddning, framförallt har ju detta varit problemet, säger Anders Emanuelsson.