Nyheter

Engelska skolan

Engelska skolan

– Vi har ett tajt tidsschema, därför är vårt samarbete väldigt viktigt, konstaterar Per Friske, platschef på byggbolaget Brixly och Anders Rahmn, projektledare på Elektro-Emanuel.

Elektro-Emanuel levererar installationen i bygget av Engelska skolan i Kungsbacka. Det fjärde projektet på raken i Aranäsområdet där tidigare badhus, aktivitetspark och idrottshall precis byggts.
– Att det blivit så beror nog på att vi haft resurserna att genomföra projekten till rätt pris, säger Anders Emanuelsson, vd på Elektro-Emanuel.
På mycket kort tid ska skolan bli klar under våren. Och till hösten öppna portarna för uppåt 950 elever, från förskola till nionde klass.
– Den tajta tidsplanen är väl det som sticker ut i det här projektet, konstaterar Anders Rahmn, projektledare på Elektro-Emanuel.
I den dryga 6 000 kvadratmeter stora byggnaden handlar det om sedvanliga installationer:
– I stort sett allt utom system för säkerhet, berättar han.
En handfull montörer kommer att vara sysselsatta i bygget under våren, men det kan komma krävas fler händer i ett intensivare skede:
– Då kan det nog behöva stärkas upp, tror Fredrik Skantze, ledande montör på bygget.
Medan Nystad äger själva fastigheten står byggbolaget Brixly för själva uppförandet. Och de har även tidigare samarbetat med Elektro-Emanuel:
– Det har ju funkat jättebra, anser Per Friske, Brixlys platschef.
En skillnad, mot tidigare skolbyggen de varit involverade i, är att Engelska skolan i stort sett enbart består av lärosalar. Uppehållsrum och liknande utrymmen saknas. Det blir däremot gott om toaletter:
– Inte mindre än 66 stycken, summerar Per Friske, Brixlys platschef på bygget i Kungsbacka.