Nyheter

Efter branden: Yes, nu är vi tillbaka!

Efter branden: Yes, nu är vi tillbaka!

– Jag är jätteglad över att allt är uppbygt igen, branden tog oss väldigt hårt, säger Lars Pettersson, hotelldirektör i Gottskär.

Gottskär hotell har rest sig ur askan. Och hotelldirektören Lars Pettersson är lycklig:
– Det har blivit jättebra och mycket snyggare, säger han om stället vid havet han startade för 18 år sedan.
Den förödande branden strax före nyår 2018 blev ett hårt slag för krögarfamiljen i Gottskär.

– Chocken tog lång tid att komma över, ja egentligen ända tills vi hade nyckeln i handen och kunde öppna igen, säger Lars Pettersson, VD i bolaget som ägs av svägerskan Annicka Pettersson.
Branden fick stor uppmärksamhet, inte minst eftersom den misstänktes vara anlagd. Hela huvudbyggnaden på 700 kvadratmeter med reception, restaurang och konferenslokaler totalförstördes.
– Det såg hemskt ut och var fruktansvärt hett, berättar Tobias Segerström på Elektro-Emanuel om akututryckningen på nyårsaftonen för att få igång strömmen till närliggande byggnader.
Betydligt gladare är han över att byggnaden nu återuppstått, ett arbete där Anders Emauelsson och Patrik Karlsson var involverade som projektledare respektive ledande montör.
– Det känns ju väldigt bra, säger han.
De nya lokalerna har också medfört en större restaurang:
– Vi blev av med en massa döytor och nu kan vi ta emot 100-talet matgäster, vi hade också öppet här för första gången under sommaren, berättar Lars Pettersson.
Gottskär Hotell bygger annars sin verksamhet i stor utsträckning på konferenser. Fyra konferensrum, det största för 80 personer. Och hotellrum, som inte berörts av ombyggnaden, för närmare 100 övernattande.
Den första juni, ett och ett halvt år efter branden, slog man åter upp portarna:
– Väldigt häftigt, det var en stor känsla för alla oss som jobbar här, konstaterar Lars Pettersson, glad VD för anrika Gottskär Hotell på Onsalahalvön.