Nyheter

Derome satsar på kontor för 100

Derome satsar på kontor för 100

Markus Johansson, projektledare på Derome, inspekterar eljobbet som leds av Filip Davidsson på Elektro-Emanuel.

Derome bygger 100 nya kontor på Holmagärde i utkanten av Varberg. Ett projekt där Elektro-Emanuel har varit med redan från start: – Vi har känt en trygghet i detta, det är ett samarbete som fungerat väldigt bra, säger Markus Johansson, projektledare på Derome Mark & Bostad.

Normalt sett kommer ett installationsföretag med i processen först i ett senare skede. Men i detta fall har Elektro-Emanuel kunnat vara med och utforma anläggningen från grunden.
– När proffs varit med från start så kan vi ju lita på att anläggningen blir genomtänkt och bra, säger Markus Johansson. Även Elektro-Emanuels projektledare Henrik Vendelstrand gillar upplägget:
– Att jobba så här är optimalt, vi kan tillföra saker som beställaren kanske inte tänkt på eller fått annars, att vara med och påverka tidigt är bra för båda parter, anser han. I maj startade eljobbet och Filip Davidsson, ledande montör på bygget, är i full gång med dossättning och rördragning i väggarna. Jobbet omfattar kraft, belysning och tele/data. Huset, i två våningsplan på vardera 1 000 kvadratmeter samt vind, kommer att rymma upp till 100 kontor:
– Anledningen till bygget är att vi blivit för trångbodda i Derome, berättar Markus Johansson om huset som beräknas inflyttningsklart i början av nästa år. Hela Derome Hus verksamhet kommer då att flyttas till Varberg. Även Derome förvaltning ska ta plats i det nya kontorshuset. Där man i anslutning till huset också kommer att ha ett större förråd och lager.