Nyheter

De samsas bland flaskor och kunder i Kungsbacka

De samsas bland flaskor och kunder i Kungsbacka

Sams på Systemet. Fr v Fredrik Skantze, Linus Svahn, Daniel Gustavsson, Oskar Alm och Josefin Hansén.

Det klättras i stegar bland buteljer och kunder på Systembolaget i Kungsbacka. Butiken genomgår en omfattande renovering där exempelvis all el byts ut: – Vanligen stänger man under renovering, att ha öppet kräver väldigt bra samarbete vilket har fungerat jättefint, säger Josefin Hansén i butikens ledningsgrupp.

Renoveringsarbetet startade i höstas och under en intensiv period i november hade Elektro-Emanuel fyra man på plats:
– Vi drar ny el och även ny belysning ska nu på plats, all gammal el rensas bort och byts ut, berättar Fredrik Skantze, ledande montör för jobbet. Att butiken i hjärtat av Kungsbacka byggs om beror på att den började bli alltför sliten:
– Vi vill ju att kunderna ska få ett bra intryck av butiken, därför lägger vi vikt vid det estetiska och då är ljussättningen förstås jätteviktig, säger Josefin Hansén. Den nya designen i butiken ska också bli mer enhetlig och lika som i andra Systembutiker. Däremot förblir sortimentet ungefär som nu, cirka 2 000 artilar. Trots många montörer i farten på stegar i butiken tycker Josefin Hansén att det ändå gått bra med att serva kunderna samtidigt:
– Det ställer förstås stora krav på att vi kan samarbeta och det har gått bra, vi respekterar varandra och anpassar oss, säger hon. Till december ska allt vara klart:
– Då blir det röda mattan med alkoholfritt bubbel och antagligen godis till oss och kunderna, lovar Josefin Hansén.