Nyheter

Bytte bygget mot kontoret

Bytte bygget mot kontoret

– Det är alltid nyttigt och roligt att prova något nytt, säger Rasmus Sävås som efter 10 år på olika entreprenader nu tar steget till projektleadre på företaget.

Efter 10 år ute på olika entreprenader har Rasmus Sävås bytt skruvmejsel mot mätpenna och dator. Sedan i maj är han ny projektledare på Elektro-Emanuel.
– Kul att prova något annat, här har jag också nytta av mina erfarenheter,


säger han. Det nya jobbet inne på huvudkontoret handlar mera om att göra kalkyler och beräkningar på olika projekt än att utföra dem rent praktiskt. Exempelvis hur mycket material och manskap det går åt för ett visst projekt. Och priset för detta förstås. Men det handlar också om ledning på högre nivå än tidigare:
– Som ledande montör hjälpte man ju montörerna, i den här rollen ser man till att den ledande montören får förutsättningar att klara av projektet på ett bra sätt, förklarar Rasmus Sävås skillnaden. Själv har han en gedigen erfarenhet som ledande montör under många år i olika typer av projekt. Det senaste i raden, och ett av de största, var bygget av Kungsbacka nya badhus som stod klart så sent som i maj.
– Där var fortfarande en del jobb kvar att göra samtidigt som jag installerade mig på det nya jobbet, berättar han. Ett nytt uppdrag är inte den enda stora förändringen för Rasmus denna vår. Strax före jobbytet blev han också pappa för första gången:
– Väldigt roliga och händelserika veckor, konstaterar han. Rasmus tillträdde sitt nya jobb den första maj.