Nyheter

Badhusbygge drar många montörer

Badhusbygge drar många montörer

Kungsbacka kommun storsatsar på ett nytt badhus. Bygget börjar nu i vår och ska öppna portarna våren 2020.

Kungsbacka storsatsar på ett nytt badhus. En stor anläggning anpassad för 300 000 besök om året. Elektro-Emanuel har fått uppdraget att såväl projektera som utföra elinstallationerna:
– Det känns jättebra att ha fått förtroendet, det här är ett fint jobb för oss, konstaterar Henrik Vendelstrand, projektledare på Elektro-Emanuel.

För snart ett år sedan beslöt Kungsbacka kommun att ersätta sitt uttjänta badhus med ett nytt. En 17 meter hög byggnad på över 12 000 kvadratmeter placerad söder om Aranäs B-hall. Till projektet avsatte kommunen 426 miljoner kronor. Så är också det nya familjebadet dimensionerat för kommunens behov år 2040 och en beräknad befolkning på 100 000 invånare. Den stora byggnaden kommer bland annat att innehålla en 50-meters bassäng och två undervisningsbassänger. Det blir också ett familjebad med gym, kafé och relaxavdelning i det flera våningar stora badhuset. Och hittills har allt förlöpt enligt planen:
– Det har gått bra och vi är inne i fas två nu med projekteringen, berättar Christian Andersson, projektledare på Kungsbacka kommun. Bygget är ett partneringprojekt där byggföretaget Betonmast har samverkansavtalet med Kungsbacka kommun. Första spadtaget planeras att tas nu i vår. Eljobben i byggnaden beräknas kunna starta till hösten. Vilket kommer att handla om installation av kraft, belysning, telesystem, säkerhet i form av brandlarm, inbrott och passagesystem samt delar av ett ljudsystem.
– Vi räknar med att ha en hel del montörer på plats, uppåt 10 montörer under det mest intensiva skedet nästa år, berättar Henrik Vendelstrand. Det nya badhuset väntas kunna slå upp portarna under våren 2020.